Tweede grootse BACH-dag in Grou, beleef het – doe mee en geniet

Na het enorme succes van 2018 organiseert de Sint Piter concertcommissie voor de tweede keer de grootse BACH dag in Grou. Net als vorig jaar kan het publiek op verschillende locaties in Grou kennis maken met de wonderschone muziek van J.S. Bach.

Bach gespeeld en gezongen door professionele musici, koren en ensembles. De Bach-dag wordt om 13.00 uur geopend in de Sint Piterkerk door Gerrit Breteler in samenwerking met Carl Visser (klavecimbel) en Agnes van Laar (sopraan). Tussen 14.00 en 17.00 uur wordt elke 20 minuten simultaan een concert gegeven op meerdere locaties in Grou. In kerken, in woonkamers, in restaurants, op een schip en het dorpsplein. Hiervoor hebben we (semi) professionele musici uitgenodigd waaronder twee pianisten, een violist, een marimbaspeler, twee harpisten, accordeonisten, een Bach-vereniging (zang), een trombone-ensemble, een organist, een koperkwintet en een gitarist. Tussen 14.40 en 15.10 kan het publiek meedoen aan de workshop “De effecten van affecten” met de Leeuwarder Bach Vereniging. Hierin staan de homofone koralen uit het motet Jesu meine Freude centraal. Als u daaraan mee wilt doen, verzoeken wij u dat bij de reservering van de kaarten aan te geven.

Tussen 17.00 en 19.30 uur hebben bezoekers alle gelegenheid om te genieten van een hapje of drankje bij de plaatselijke horecagelegenheden.

Om 19.30 uur sluiten we af met een spectaculair slotconcert in grootcafé De Treemter. Dit jaar hebben we een heuse première, want niemand minder dan Hindrik van der Meer heeft Bach’s Kaffeekantate speciaal voor deze gelegenheid vertaald naar het Fries. De Fryske Kofjekantate wordt uitgevoerd door een professioneel ensemble en de solisten Agnes van der Laar (sopraan), Ben Brunt (bas) en Maarten Romkes (tenor). Een mini komische opera die zich afspeelt in de kroeg waarin een vader zijn dochter berispt omdat zij koffie drinkt. Vrouwen dienen immers thee te drinken ! Een prachtige afsluiting van een waar muziekfestijn.

U kunt daarbij zijn ! Voor € 17,50 koopt u een passe-partout en krijgt u de gehele dag toegang tot alle optredens inclusief het openings- en slotconcert. Wilt u alleen het slotconcert bijwonen, dan bedraagt de entree € 10. Op zaterdag 28 september is het mogelijk om vanaf 11.30 uur kaarten te kopen bij de Treemter in Grou. Gezien het maximum aantal bezoekers is vooraf reserveren echter aan te raden.