Maandag 1 augustus, 20 uur
Masako Honda

Maandag 15 augustus, 20 uur
Mannes Hofsink

Entree € 7,50 (geen pin)

Van harte welkom!

Masako Honda werd geboren in Japan waar ze afstudeerde als licentiate in de West-Europese geschiedenis. In België studeerde zij orgel bij Stanislas Deriemaeker en Joris Verdin, en behaalde er het meesterdiploma aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Tijdens haar specialisatieopleiding kreeg zij de gelegenheid om intensief barokmuziek te studeren bij Theo Jellema aan het conservatorium van Groningen. In 2002 behaalde zij het specialisatiediploma concertsolist met grootste onderscheiding.

Momenteel is ze als organist verbonden aan de Sint-Laurentiuskerk (Antwerpen), Sint-Lambertuskerk (Ekeren) en de Dominicanenkerk (Brussel). In die laatste kerk maakte zij een cd opname met muziek van G. Labole, D. De Séverac en A. Barié.

Naast haar opdracht als lesgever geeft zij concerten in binnen- en buitenland. In 2018 werkte zij met een orgelconcert in Franeker mee aan de internationale orgelweek van de Bach-estafette in het kader van Leeuwarden-Fryslân Europese Culturele Hoofdstad.

Programma

  • Präludium h-moll, BWV544a 
  • Dies sind die heiligen zehn Gebot, BWV678 
  • Vater unser im Himmelreich, Bwv682 
  • Wie schön leuchtet der Morgenstern, BWV739 
  • Wer nur den lieben Gott lässt walten, BWV690 
  • Allein Gott in der Höh sei Ehr, BWV676 
  • Auf tiefer Not schrei ich zu dir, BWV686 
  • Herr Jesu Christ, dich zu uns wend, BWV709 
  • Christ lag in Todes Banden, BWv718 
  • Fuge h-moll, BWV544b 

Mannes Hofsink (*1981) is als cantor-organist verbonden aan de Nieuwe Kerk te Groningen. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Meppel, dirigent van koorvereniging Wijker Kunst en pianist van het Meppeler Mannenkoor. Ook heeft hij een concert- en lespraktijk.

Mannes studeerde orgel 1e fase en kerkmuziek bij Gijs van Schoonhoven aan de Saxion Hogeschool te Enschede, afdeling conservatorium. Orgel 2e fase studeerde hij aan de Messiaen Academie bij Cor Ardesch en eveneens bij Gijs van Schoonhoven, koordirectie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Louis Buskens en beiaard (Bachelor en Proficient of Carillon) aan het Carillon Instituut Nederland bij Boudewijn Zwart. Geruime jaren coachte organist Toon Hagen hem op het gebied van improvisatie en interpretatie. Ook nam hij deel aan enkele studieweekenden van de Leadership Academy Conductors en volgde improvisatielessen bij organist Hayo Boerema. 

Programma

J.Chr.H.Rinck (1770-1846)
Variationen: Heil dir im Siegeskranz / God save the Queen

Charles Marie Widor (1844-1937)
Symphonie No. 5 (Op. 42., No. 1)
– Allegro vivace [thema met variaties] – Allegro cantabile
– Andantino quasi allegretto
– Adagio
– Toccata: allegro